Шипшина
Шипшина
Форма випуску:
Капсули № 30
Рекомендацii:
• підвищення імунітету;
• профілактика авітамінозів;
• нормалізація обміну речовин;
• має жовчогінні, сечогінні, антисклеротичні, протизапальні і загальнозміцнюючі властивості.
Опис:
Ягоди шипшини можна самим засушити, щоб приймати круглий рік, але не завжди і не всім це личить. ТМ «Аптека природи» поклопоталася про зручність прийому плодів шипшини – подрібнені в капсулах. Такий вигляд прийому зручний у вживання і не менш корисний.
Застосовувати рекомендується: по 1 капсулі 3 рази в день вчасно їди.
Народна мудрість стверджує, що шипшина варта семи докторів. Це незвичайна рослина - чагарник з сімейства розоцвітих. Він є далеким родичем царствених троянд. Квітки його хоч і яскраві, проте не є предметом захоплення поетів, оскільки не володіють пишнотою. І багато хто обходить його стороною, не знаючи, що за невибагливою зовнішністю ховається одна з найбільш коштовних рослин, які подарувала природа людині. По своїх корисних властивостях шипшина, не має собі рівних. Його називають скарбницею вітамінів, лісовим лікарем. З давніх часів шипшину збирали і використовували для лікування різних недуг. І сучасні офіційні дослідження повністю підтвердили цілющі властивості шипшини, а також відкрили нові, невідомі донині, достоїнства. Зрілі плоди шипшини містять на 100 г 14-60 г води, 1,6-4 г білків, 24-60 г вуглеводів, 4-10 г харчових волокон, 2-5 г вільних органічних кислот; 23-58 міліграм калія, 5-13 міліграм натрію, 26-66 міліграм кальцію, по 8 і по 20 міліграм магнію і фосфору, 11,5 і 28,0 міліграм заліза, 2,6 і 6,7 міліграм провітаміну А, 0,05 і 0,15 міліграм вітаміну B1, 0,33 і 0,84 міліграм вітаміну В2, 0,60 і 1,50 міліграм вітаміну РР, 470 і 1200 міліграм вітаміну С відповідно. У шипшині також міститься мідь, марганець, хром, молібден, кобальт, вітаміни В6, До, Е, дубильні і фарбувальні речовини.
Всі ці речовини, що містяться, необхідні організму людини круглий рік і застосовуються в наступних областях:
• як засіб, поліпшуючий травлення,
• як високовітамінний засіб, який оберігає від знесилення, виснаження і підвищує стійкість організму до інфекційних захворювань,
• як профілактика гипо- і авітамінозів,
• при атеросклерозі,
• при каменях в печінці, нирковокам’яній хворобі,
• при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки,
• при гастритах, коліті,
• гострих і хронічних захворюваннях печінки, кишечника,
• при порушеннях кровотворення,
• гіпертиреозі,
• недокрів'ї,
• малярії,
• жіночих хворобах,
• при ранах, що мляво гояться;
• сприяють прискоренню зрощення кісток при переломі;
• при анемії та виснаженні організму,
• застосовуються при маткових кровотечах,
• зниженій секреції шлунку,
• впливають на функцію кісткового мозку і на загальний обмін речовин в організмі.