Шипшина

Шипшина

Шипшина

Forma vypuska:

Капсули № 30

Recommendation:

• підвищення імунітету;
• профілактика авітамінозів;
• нормалізація обміну речовин;
• має жовчогінні, сечогінні, антисклеротичні, протизапальні і загальнозміцнюючі властивості.

Description:

Склад: плоди шипшини травневого.
Зміцнюємоємо імунітет шипшиною!
Рекомендується як джерело вітамінів С, В1, В2, РР, До, пантотенової кислоти, флавоноїдів, каротиноїдів, пектинів, макро - і мікроелементів (Mn, K, Mg, Ca, P, Co, Fe) з метою профілактики гипо- і авітамінозів, підвищення опірності організму до несприятливих чинників довкілля. Сприяє нормалізації обміну речовин, зменшенню ламкості і проникності капілярів. Має жовчогінні, сечогінні, антисклеротичні, протизапальні і загальнозміцнюючі властивості. Завдяки високому вмісту вітаміну С, шипшина визнана одним з кращих засобів для підтримки імунітету.
Вітаміну С в ягодах шипшини більше, ніж в смородині в 10 разів і лимоні в 40 разів!
Отже, ще раз про цілющість шипшини. У його ягодах цілий комплекс необхідних людині вітамінів і мінералів. Серед рослин шипшина воістину чемпіон за змістом вітаміну С. А ще він багатий залізом, каротином, рутином, калієм, фосфором, марганцем, магнієм, а також антиоксидантами (пектини, флавоноїди), дубильними речовини, фітонцидами і органічними кислотами. Словом, всім, що украй необхідне для нашого здоров'я.

Корисні властивості шипшини використовують, перш за все, для підвищення імунітету і працездатності. 

Плоди шипшини, і ліки, на їх основі відрізняються всілякою фармакологічною дією. З цієї причини шипшину активно використовую для усунення захворювань, пов'язаних з поганим кровообігом, печінкою, підшлунковою залозою і  сечостатевою системою. Також шипшини допомагає  не лише укріпити імунітет, а і підвищити опірність організму дії бактерій, оздоровити травну систему і в результаті уповільнити процес старіння. Особливо корисна шипшина в холодну пору року, коли організм так потребує вітамінів і зміцнення імунітету.
Ягоди шипшини можна самим засушити, щоб приймати круглий рік, але не завжди і не всім це личить. ТМ «Аптека природи» поклопоталася про зручність прийому плодів шипшини – подрібнені в капсулах. Такий вигляд прийому зручний у вживання і не менш корисний. 
Застосовувати рекомендується: по 1 капсулі 3 рази в день вчасно їди.

Шипшина — один з найвідоміших і популярніших імуномодуляторів.


Опис:

Народна мудрість стверджує, що шипшина варта семи докторів. Це незвичайна рослина - чагарник з сімейства розоцвітих. Він є далеким родичем царствених троянд. Квітки його хоч і яскраві, проте не є предметом захоплення поетів, оскільки не володіють пишнотою. І багато хто обходить його стороною, не знаючи, що за невибагливою зовнішністю ховається одна з найбільш коштовних рослин, які подарувала природа людині. По своїх корисних властивостях шипшина, не має собі рівних. Його називають скарбницею вітамінів, лісовим лікарем. З давніх часів шипшину збирали і використовували для лікування різних недуг. І сучасні офіційні дослідження повністю підтвердили цілющі властивості шипшини, а також відкрили нові, невідомі донині, достоїнства. Зрілі плоди шипшини містять на 100 г 14-60 г води, 1,6-4 г білків, 24-60 г вуглеводів, 4-10 г харчових волокон, 2-5 г вільних органічних кислот; 23-58 міліграм калія, 5-13 міліграм натрію, 26-66 міліграм кальцію, по 8 і по 20 міліграм магнію і фосфору, 11,5 і 28,0 міліграм заліза, 2,6 і 6,7 міліграм провітаміну А, 0,05 і 0,15 міліграм вітаміну B1, 0,33 і 0,84 міліграм вітаміну В2, 0,60 і 1,50 міліграм вітаміну РР, 470 і 1200 міліграм вітаміну С відповідно. У шипшині також міститься мідь, марганець, хром, молібден, кобальт, вітаміни В6, До, Е, дубильні і фарбувальні речовини.

Всі ці речовини, що містяться, необхідні організму людини круглий рік і застосовуються  в  наступних областях:

•    як засіб, поліпшуючий травлення,
•    як високовітамінний засіб, який оберігає від знесилення, виснаження і підвищує стійкість організму до інфекційних захворювань,
•    як профілактика гипо- і авітамінозів,
•    при атеросклерозі,
•    при каменях в печінці, нирковокам’яній хворобі, 
•    при виразці шлунку і дванадцятипалої кишки,
•    при гастритах, коліті, 
•    гострих і хронічних захворюваннях печінки, кишечника, 
•    при порушеннях кровотворення, 
•    гіпертиреозі,
•    недокрів'ї, 
•    малярії, 
•    жіночих хворобах,
•    при ранах, що мляво гояться; 
•    сприяють прискоренню зрощення кісток при переломі; 
•    при анемії та виснаженні організму, 
•    застосовуються при маткових кровотечах, 
•    зниженій секреції шлунку,
•    впливають на функцію кісткового мозку і на загальний обмін речовин в організмі.