Імбир

Імбир

Імбир

Forma vypuska:

Капсули № 30

Recommendation:

• підвищення імунітету
• профілактика порушень функцій органів травлення
• при запаленнях та атонії кишечника, блювоті, нудоті, «морській хворобі»
• зниження рівня холестерину
• джерело вітамінів А, С, В1, В2

Description:

Склад. Капсула містить: коріння імбиру.
Рекомендується в якості дієтичної добавки до раціону харчування як джерело вітамінів А, С, В1, В2, незамінних амінокислот з метою профілактики порушень функцій органів травлення (запалення та атонія кишечника, блювоті, нудоті, «морській хворобі»). Має вітрогінні, спазмолітині, протизапальні, загальнозміцнюючі та тонізуючі властивості. Сприяє зменшенню ризику виникнення інфаркту міокарда (знижує рівень холестерину та зменшує агрегацію тромбоцитів).
Спосіб застосування.Вживати дорослим по 1 капсулі 1 раз на день під час вживання їжі. Курс споживання - 3-4 тижні. При необхідності курс повторюють 2-3 рази на рік.
Протипоказання. Вагітність та період лактації, підвищена чутливість до окремих компонентів.
Імбир - захищає організм, відновлює сили!
Імбир - спрадавна відома цілюща рослина. Корінь імбиру підвищує захисні сили організму, володіє протизапальною дією.
По кількості корисних речовин імбир близький до часнику, але не має неприємного запаху. Так само як часник, імбир вбиває мікроби і підвищує стійкість організму до інфекцій.
Імбир діє найкраще при прийманні усередину. Проте, під впливом вмісту шлунку (соляна кислота та ін.), ефективність кореня імбиру знижується. Для збереження корисних властивостей ми помістили подрібнене коріння рослини в капсули, завдяки яким імбир засвоюється організмом в кишечнику і не втрачає своєї ефективності.
ТМ «Аптека природи» пропонує для збереження вашого здоров'я, а також для профілактики простудних і вірусних захворювань фітопрепарат для внутрішнього застосування - "ІМБИР" капсули №30 в блістері.
 
Опис:
Імбир - одна із самих корисних спецій. Але у нас в країні не багатьом відомі його корисні властивості, а тим часом Аюрведа називає імбир – «універсальними ліками» і вже більше 2000 років використовує його для лікування різних хвороб. Такого поєднання смакових і лікарських якостей, як в імбиру, не знайти ні в якій іншої спеції, і навіть визнані лікарські рослини деколи поступаються імбиру пальмою першості. Як лікарський засіб імбир має довгий список властивостей.

Що стосується точних цифр, то в 100 грамах меленого імбиру, зокрема, міститься:
 Живильні речовини (г)  Мінеральні речовини (мг) Вітаміни (мг)
Білки – 9,2
Жири – 5,9
Вуглеводи – 70,9
Клітковина – 5,9
Кальцій – 116
Залізо – 11,52
Магній – 184
Фосфор – 148
Калій – 1,34
Натрій - 32
Цинк – 4,73   
С – 12
В1 – 0,046
В2  - 0,19
Ніацин – 5,2
А – 0,015

Крім того, імбир містить всі незамінні для людини амінокислоти (включаючи триптофан, треонін, лейзін, метіонін, феніланін і валін), а також ефірні масла (їх присутність і дає той самий пряний, терпкий аромат), камфін, феландрін, цинеол, борнеол, цитрал, бета-каротин, капсаїцин, кофеїнову кислоту, куркумін. Якщо імбир висушити, його хімічний склад зміниться. Зокрема, знизиться здатність стимулювати травлення, та зате підвищаться протизапальні і знеболюючі властивості.

Вживання:
В даний час вчені досліджували вживання кореня імбиру як іммунокорректора при зниженому імунітеті у тривало хворіючих дітей і дорослих. Свої поновлюючи властивості імбир надає при проведенні хіміотерапії в онкології, гематології, при розсіяному склерозі, в педіатрії - при затримці психомоторного розвитку. А також при туберкульозі, хронічному бронхіті, при інсультах, паралічах, порушенні пам'яті, головному болі, при гіпотиреозі(в поєднанні з коренем солодкої), в комплексному лікуванні дисбактеріозу, при імпотенції, захворюваннях нірок і при багатьох інших хворобах. Окрім вживання сушеного кореня імбиру, часто також використовують сирі кореневище свіжого імбиру. В будь-якому вигляді воно володіє антимікробною дією відносно стрептококів, стафілококів, пневмококів, збудників дизентерії, дифтерії, сибірської виразки, а також надає слабку пригноблюючу дію на паличку туберкульозу. Корінь імбиру рекомендується застосовувати при ангіні, стоматиті, гінгівіті, для профілактики гострих респіраторних захворювань.

Висновки:
Отже, імбир володіє наступними цілющими властивостями:
*знеболюючими при артриті;
*вітрогінними і спазмолітичними;
*антиоксидантними і протизапальними, а так само:
*покращує травлення;
*виводить з організму токсини;
*стимулює утворення шлункового соку;
*знімає симптоми нудоти (морська хвороба, токсикоз);
*полегшує виділення газів;
*зменшує больові відчуття при розладі шлунково-кишкового тракту;
*знімає спазми при важких, хворобливих менструаціях;
*стимулює відтік жовчі від жовчного міхура, що добре для травлення;
*перешкоджає розвитку раку ободової і прямої кишки;
*підвищує імунітет і володіє потогінними властивостями;

Імбир – універсальні ліки і чарівний дар природи!